"В ОДМВР-Пазарджик се получи писмо, в което се изказва благодарност към служители от Районно управление в Пазарджик за проявената от тях бърза и адекватна реакция при издирването на възрастен човек", съобщава говорителят на полицията в града Мирослав Стоянов.

Преди два дни, късно през нощта авторката на писмото г-жа Милкова получила обаждане от майка си, че 83-годишният и баща е излязъл от къщи и не се е прибрал.

Притеснената жена потърсила незабавно помощта на полицията, защото се страхувала, че комбинацията от нощна тъмнина и ниски температури могат да се окажат пагубни за здравето на възрастния мъж, който страдал и от заболяване. В РУ-Пазарджик я посрещнал дежурен полицай, на когото тя обяснила цялата ситуация. Дежурният не губил време и веднага информирал всички автопатрули в района.

Не минали 20 минути и от управлението позвънили, че баща и е открит невредим, а униформените вече го придружават към дома му.

„Моля да приемете най-искрените ми благодарности за бързата и адекватна реакция. Специални благодарности към мъжете, които майка ми нарече „герои” – полицаите Лъчезар Гешев, Светлан Янакиев, Стоян Медаров и Тодор Атанасов от РПУ-Пазарджик. На тях и на семействата им пожелавам здраве, спокойствие и лека служба. Нека с гордост и чест да носят униформата и да се радват на уважението на хората”, така завършва своя благодарствен адрес до ОДМВР-Пазарджик г-жа Милкова.

Снимката е илюстративна.