Паднало дърво потроши кола в пловдивския ЖК "Тракия". Инцидентът стана след бурния вятър, който удари Пловдив и цялата страна. На снимка, илюстрираща случката, се вижда падналото дърво и машината, чието задно стъкло е потрошено.

"Кой трябва да понесе отговорност сега?", чуди се пловдивчанинът, разказал за станалото.

"Равносметка от днешния вятър. Съжалявам собственика на колата. ЖК "Тракия", зад пощата, но кой трябва да понесе отговорност сега? Кметът, общината  или ОП "Градини и паркове"?", пише  Здравко Почев.

Припомняме, че в днешния ден екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив са реагирали на 27 сигнала за произшествия, свързани със силния вятър.

Бурята у нас взе първа жертва

Аварийно- спасителните действия се извършват от екипи на пожарната и сектор СОД. Няма пострадали граждани, щетите са само материални.
19 са случаите на паднали дървета и счупени клони. По инициатива на зам.кмета на община Пловдив- Иван Стоянов извънредно на работа в помощ на пожарната са извикани и екипи на общинското предприятие "Паркове и градини", които също работят по сигнали в различните квартали на града.

Близо 20 см сняг е натрупал в села в община "Родопи" СНИМКИ

Много от падналите дървета са скъсали жици, което е наложило и намеса на екипи на електроснабдяване. Съобщиния продължават да постъпват и към този час. Висяща жилищна изолация в ЖК "Тракия", паднали дървета и клони върху автомобили и на пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели са част от подадените сигнали.

От РДПБЗН- Пловдив съветват жителите на областта и строителните фирми да бъдат бдителни и да се погрижат за безопасността- балкони, огради, скелета, рекламно информационни елементи, тъй като се очаква силните пориви на вятъра да продължат през цялата нощ.

Два питбула убиха домашно куче в Пловдив СНИМКИ 18+