Пловдивчанин направи добрина. За това разказа самият той в социалната мрежа. Шофьорка с дете в колата си е закъсала преди около месец до моста на „Адата“ в града. Жената не е разполагала с необходимите средства, за да сигнализира на останалите участници в движението. Тя е изчаквала на място съпруга си, който да ѝ помогне в ситуацията.

Докато това се случва добър човек предлага своя светлоотразителен триъгълник, за да се обезопаси мястото. Двамата се разбрали, че предоставената вещ ще бъде върната, но това така и не се случва. Авторът на публикацията уточни, че не става дума за стойността на триъгълника.

„Здравейте. Поста е насочен към една дама, която беше закъсала с колата и малкото си детенце на задната седалка, точно на пешеходната пътека пред моста на Адата (откъм пожарната). Жената чакаше съпруга си, който да й помогне. Ситуацията не беше приятна и поради опастност от ПТП ѝ обясних, че трябва да сложи светлоотразителен триъгълник, за да извести идващите автомобили, да бъдат внимателни. Понеже госпожата нямаше такъв, услужих с моя. Оставих телефон, за да може съпругът й да ми го върне на по-късен етап. Но както и да е, мисля че вече всеки се сеща, за какво е поста..

До госпожата:

Вижте, един триъгълник за автомобил, не е кой знае колко скъп (предполагам). Но не ви прави чест, да не го върнете. Следващия път, може никой да не спре! Дано прочетете поста и си имате едно наум. Живи и здрави,“ написа Той Тя.

„Не е до триъгълника, а до отговорността. Някой се е погрижил да ги предпази, а те са длъжни да върнат това, което не е тяхно!,“ коментират в мрежата.

„Не се ядосвайте. Пълно е с неблагодарни хора. Аз ви пожелавам доброто да ви се върне стократно, и ако на мен се случи, да мине някой като вас и да ми помогне! Бъдете здрав!“