Често попадаме на случки, при които водачи откриват колите си потрошени, а от извършителя няма и следа. Следва серия от главоблъсканици, в които потърпевшите се опитват да открият виновника. Търсят се свидетели, записи от камери, подават се и жалби.
 
И докато изглежда отрицателните примери са мнозинство, зачестяват и положителните. Тези, в които се среща колегиалност и разбиране. Подобна е сладващата случка от пловдивския района "Северен".
 
Мъж бързал за събитие в църквата св. "Йоан Рилски" и блъснал автомобил, паркирайки колата си. Мъжът не можел да изчака потърпевшия водач, но решил да го потърси, използвайки социалната мрежа Facebook.
 
"Здравейте. Днес, около 11 часа предиобед (2 юли - б.а.), пред църквата "Йоан Рилски", в "Кършияка", паркирайки леко ударих паркиран автомобил "Тойота"  Ярис (сива на цвят, с куче в багажника). Тъй като бързах за повод във въпросната църква, не можах да дочакам собственика на колата . Моля, ако собственикът е в групата, да ми пише да оправим нещата. Благодаря".
 
Снимката е илюстративна