С тежка черепно-мозъчна травма е полицаят, пострадал след гонката с нелегални мигранти в София, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Св.Анна". В болницата са настанени още трима пострадали мигранти и шофьорът, който ги е превозвал.

"В момента оперират (по спешност) полицая, пострадал тази сутрин при катастрофа с мигранти! След края на операцията ще има брифинг! Към момента (8,30ч.) в СО на УМБ АЛ "Св. Анна"-София АД са докарани и трима пострадали мигранти. Повече инфо, след изследванията и диагностиката!", съобщиха от пресцентъра на столичната болница.

"Към момента (9 ч) в СО на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД беше докаран и шофьорът на микробуса. Така броят на пострадалите при нас става петима пациенти! Най-тежко е състоянието на полицая. Той е с тежка черепно-мозъчно травма. Има опасност за живота му. Оперират го по спешност и след края на операцията ще се обадя за брифинг! При шофьора на микробуса и тримата мигранти, тече диагностика", съобщават още от Окръжна болница.

Катастрофа след гонка с полицейски бус, полицай е пострадал СНИМКИ+ВИДЕО

Припомняме, че малко след 7 часа тази сутрин се случи катастрофа в София след гонка с полицията. При сблъсъка е ударен полицейски бус.

По неофициална информация бусът с мигранти е излязъл от Околовръстния път на автомагистрала „Тракия”. Там е започнала гонката с полицията. За да ги спре, друг полицейски бус е пресрещнал пътя на нарушителите.

В района на "Околовръстното шосе" се е образувало задръстване, трафикът се отклонява. Оглед на място извършват Мариан Маринов и Пламен Китов, които са следователи от НСлС.

Снимка: Надежда Дойчева