Катастрофа в София след гонка с полицията. Инцидентът е станал малко след 7 часа тази сутрин, на влизане в столицата от АМ „Тракия” в посока Казичене.

При сблъсъка е ударен полицейски бус, а един служител на реда е пострадал тежко. Полицаят не е бил контактен, съобщи Нова. В преследваната кола са открити десетима нелегални мигранти.

По неофициална информация бусът с мигранти е излязъл от Околовръстния път на автомагистрала „Тракия”. Там е започнала гонката с полицията. За да ги спре, друг полицейски бус е пресрещнал пътя на нарушителите.

В района на "Околовръстното шосе" се е образувало задръстване, трафикът се отклонява. Оглед на място извършват Мариан Маринов и Пламен Китов, които са следователи от НСлС.

Полицаят, шофьорът на буса с мигранти и трима от чужденците са настанени в столичната Окръжна болница. Свидетели на инцидента разказаха, че униформеният е бил ранен в областта на главата. 

От болничното заведение потвърдиха, че полицаят е с тежки черепно-мозъчни травми и с опасност за живота. В момента медици го оперират. Пострадали са и трима от нелегалните мигранти – те имат счупвания.

Още по темата тук:

Пострадалият при гонка полицай е с опасност за живота! Лекарите с подробности

Следователи от НСлС с информация за мелето с полиция и мигранти

Поставиха в медикаментозна кома полицая от мелето в София

Българин е шофирал катастрофиралия бус с мигранти

Снимки: Надежда Дойчева