Преди празниците идва момента и за традиционните партита. Но понякога очакванията не оправдават реалността.
Такъв случай споделя майка на ученици от Сливен.
 
Тя е възмутена от менюто, което било предоставено за куверт от 15 лева. Теодора Егова твърди, че порцията на сина ѝ включвала малко картофи, две "парченца" пица и безалкохолно. Според нея децата били настанени в шатра и отбелязва ниските температури в последните дни.
 
Впоследствие и дъщерята на жената празнувала в същия обект. Този път били настанени вътре. Менюто отново е същото - безалкохолно, малко пица и картофки. Този път се появил  и друг проблем. Жената твърди, че на децата били дадени сокчета с изтекъл срок на годност - до 13 декември. А когато учениците ги снимали, напитките били подменени с нови.
 
Егова отбелязва, че не ѝ свиди заради цената, но смята, че за подобна сума може да се осигури по-добра порция. Вижте цялата публикация на  Теодора Егова:
 
"Добър вечер! Много искам да разкажа за коледните партита на синът ми и дъщеря ми, които бяха в новата зала "Зара". На голяма част от училищата в Сливен партитата са там.
 
Куверта е 15 лева... И 20 лева, и 30 лева да беше, пак щях да ги дам / за децата всичко / На сина ми вчера класът беше отвън в шатрата с найлоните, предвид температурити в момента - студено! Храната- две парченца пица, 5 студени картофчета и топло Pepsi.
 
Днес на дъщеря ми в залата - топло. Храната-две изгорели парченца пица, 5 студени картофчета и сок със срок на годност 13.12.2022 год. Децата са снимали храната и веднага след това са им подменили сокчетата.  Вече с хубав срок на годност.
 
Много съм "впечатлена"! За 15 лв не очаквам "Патешко магре", но съм сигурна, че тези пари стигат за читава храна. Весели празници!"

 Местни жители са съгласни с нейното мнение. Те отбелязват, че празник може да стане и на друго място, ако е налице желание. Някои сливналии прехвърлят отговорността за станалото на учителите. Според тях именно преподавателите е трябвало да контролират менюто. За други граждани нещата не стоят по този начинк. Те заявяват, че порциите са далеч по-хубави, а децата са се забавлявали добре.

Вижте някои от коментарите на сливналии:

"Менюто е избрано от учителите. Би трябвало да са Ви информирали какво предлага заведението. От вън няма шатри с найлон, а е дограма. Не може да са различни порциите на децата и да се предлага нещо с изтекъл срок. Трябвало е да се оплачат на учителите , а те от своя страна да потърсят управителя", твърди Надя Благоева.
 
"Жалка порция, грозна чиния. И храната възпитава. Не е редно такова отношение към клиенти за празника", категорична е  Зорница Георгиева.
 
"Вината е в тези, които са се съгласили на офертата. Има и други заведения, а в училище също стават хубави тържества. Даже с музика, Дядо Коледа и веселба. Всичко е въпрос на организация и желание", смята Георги Георгиев.