Очаква се ограничение на движението днес в района на кръстовище Орта хан на главен път I-8 Пловдив – Пазарджик заради заявени протестни действия от 18 ч. до 20 ч, съобщиха от полицията.

Протестът е във връзка с шествието на жителите на село Цалапица заради убийството на Митко.

Близки на Митко от Цалапица блокираха кръговото на Панаира в Пловдив

От страна на полицията са взети мерки преминаващите МПС да бъдат спирани на определени интервали, без да се пренасочват през обходни маршрути.

От полицията апелират водачите да се съобразяват с така създадената временна организация на движението и да изпълняват указанията на полицейските служители, за избягване на евентуални произшествия и допълнително затруднение на трафика.

Протестиращи за убийството на Митко поискаха оставката на гл. секретар на МВР

Повече от месец сочения за извършител на престъплението Рангел Бизюрев не може да бъде открит и това е недопустимо, заяви по-рано майката на убития Димитър - Атанаска Бакалова, която присъства и на протестния митинг пред сградата на прокуратурата.

Протестиращите настояват да бъдат привлечени като съучастници близнаците Валентин и Борислав Динкови. Те са в пловдивския арест с обвинения за укривателство, като според събраните до момента доказателства са помогнали за заравянето на трупа и за укриването на Рангел.

Другото искане на протестиращите е полицаите, виновни за допуснатите в началото на разследването пропуски, да бъдат уволнени и наказани.

"Аз съм Митко": Жители на Цалапица блокираха един от изходите на АМ "Тракия"