Една съседска случка за пореден път предизвика напрежение между хората. Причината хем е дребна, хем периодично предизвиква спорове - и в социалните мрежи, и съвсем наяве.

Жена сътворила истинска барикада срещу улични котки, хранени край блок в Пловдив. Дамата, за която твърдят, че е и домоуправител на сградата, използвала камъни, плочки и летвички, за да прегради входа на мазе, в което животните влизали.

За деянието разбираме от публикация във Facebook на друга пловдивчанка, която обаче храни хайваните. Тя не пести критиките си към постъпката на другата жена и я вини в това, че е придприела действия спрямо чуждо помещение.

"Как се казва домоуправител с два крака и без .... ,който затваря прозорец на чужда изба, за да не влизат котетата, които храня да спят вечер на топло...", чуди се Ася Роси.

Светкавична реакция на Прокуратурата за смъртта на кученцето, убито от питбули в Пловдив

Учудващо или не, публикацията събира сериозен обществен отзвук. Пловдивчани бързат да вземат страна, като някои смятат, че пускането на улични котки в сградата е проблем. Други намират, че добрината към животните на улицата е нещо, което не може да бъде забранено, и не трябва да бъде саботирано.

"За да ги има бездомните животинки, причината е безхаберието на хората! Цивилизованият човек урежда нещата по друг начин, така че любители на чистотата и реда, първо дайте личен пример, като поддържате чисто около жилищата си и после търсете начин да се намали популацията на бездомните, защото те нямат вина.

Кой е прав? Черна лимузина успя да раздели столичани СНИМКА

Тези, които ги хранят са просто добри хора, заделят от лични средства, защото са жалостиви и вършат работата на тези, които нехаят и не са уредили нещата със закон! Така че по-кротко, господа чистници! Замислете се, защо сте създадени, за да бъдете хора!", пише Елена С.

"Браво на домоуправителката, котките нямат място в избата", смята Петя К.
 
"Защо не ги прибирате в апартамента,а рискувате с общите части?", отбелязва друга пловдивчанка.
 
"Г-жо, вземете си ги в къщи и се грижете за тях, за да няма обиди" , коментира жена.