След зверския побой на младеж над беззащитен мъж, възмущението на русенци ескалира и се стигна до там, че снощи група мъже се събрали пред блока, в който живее бияча и са се опитали да се саморазправят с него.

Целенасочената агресия към човек, както и фактът, че е сниман, а видеото е гарнирано с подигравки, стана повод десетки мъже да се опитат да линчуват нападателя.

"Геройство"! Момче удари зверски мъж, свали го на земята ВИДЕО

"Не е правилно да бие невинен човек и да се направи на голям герой. Двама са застанали зад камерата, единият снима и другият се прави на бабаит", разказват пред Нова тв жители на крайдунавския град.

В профила си младежът съобщава, че тренира в спортното училище, бивш състезател по кану-каяк.

На въпрос дали побойникът е техен ученик, директорката на Спортното училище нито потвърди, нито отрече и отказа информация.

Възмутените от действията му обаче разказаха, че рядко ходел на училище, движел се в лоша компания и не за първи път му се случвало да бие беззащитни и да разпространява кадри с насилие.

Момчето живеело само с баба си, а жената отказва да коментира гнусната гавра.

А кой е жертвата – все още не е ясно.

От полицията в Русе съобщиха, че са се самосезирали от клипа и са започнали проверка. След приключването й щели да предадат материалите в прокуратурата.