Жители на Русе са притеснени и погнусени от психично болна жена, която уринирала където й падне.

Мъж с потребителско име Koki Cha написа в социалната мрежа Фейсбук, че е забелязал жена в лошо психично състояние да проси на улица "Борисова".

Жената била абсолютно неадекватна, била облечена със скъсани дрехи, които не са подходящи за сезона. Според Koki Cha жената е с тежка форма на шизофрения.

"По всичко личи, че не може да носи отговорност за действията си, тъй като няма концепция за последствията. Положението й отдавна не е завидно, но действията й напоследък в експоненциален растеж започват да стават истински проблем за останалите, които искаме да живеем нормално", написа Koki Cha.

Мъжът твърди, че жената се облекчава на публично място.

"Не желая да обрисувам гнусната картинка, но най-общо казано момичето уринира на тротоара където и когато и падне. Преди час отново я засякох, докато се облекчава пред магазин", написа още Koki Cha.

Възрастен мъж живее от 15 години в подземие, няма ток и вода СНИМКА

"Не може да се приказва с нея, знае само да проси. Предполагам, че има хора с по-висок праг на търпение, които ще отминат сякаш нищо не се е случило, но това просто минава всякакви граници и норми и не мога да се правя, че не се случва. ОТВРАТИТЕЛНО Е. Колкото ми е жал за съдбата на момичето, толкова съм отвратен от разминаване по тротоара с нея. Тук не става въпрос за сочене с пръст, за подигравка или присмех. Става въпрос за това, че един човек, който не може да се грижи за себе си е оставен на произвола на съдбата защото държавата няма лостове да се справи с проблема", уточнява мъжът.

Koki Cha добави, че в Общината вече е подаден сигнал за психично болната жена.

"На 112 като се пусне сигнал викат полиция, която идва след 15 мин, когато момичето вече го няма, но дори и да можеха да дойдат навреме те също нямат какво да направят. Дайте идея как да разрешим казуса и да помогнем на тази загубена душа", допълни мъжът.

Публикацията предизвика буря от реакции в мрежата и се оказа, че русенци добре познават жената.

"Момичето редовно лежи в психото. Познават я, както полицаите, така и в психото. Прибират я и я пускат след седмица. Казва се Василка. И родителите й не могат да се оправят с нея. Много често е и пияна. Проси и си купува алкохол. Бяха ми комшии. Сега са накъде в Родина, в къща на "Жилфонд". Истината е, че й помагат за седмица-две и я пускат от болницата", написа в коментарите Станимира Станкова.

Преслава Г. пък твърди, че е пострадала от просещата жена.

"Същият индивид пред "Кауфланд" в "Дружба", в гръб ми удари една лапа по главата без дори да очаквам", написа Преслава Г. 

Русенци са категорични, че дирекция "Социално подпомагане", както и Общината спешно трябва да вземат мерки.

"Те са тези, които могат да предприемат законови мерки за грижа и защита на изпаднал в нужда човек!", гласи коментар в мрежата.

Мъж посети поликлиниката в Русе и се хвана за главата СНИМКИ

"Прибрах се за празниците в Русе. И я засичах няколко пъти пред "Лидл" в "Дружба". Разпитах за нея.. Стана ми жал.. Жените, които работят там казаха, че многократно са викали полиция и са я вкарвали в психиатрия за малко и я пускали на "произвола" до следващия път. Била си събувала гащите, скачала пред колите, спи на земята гола, като куче... Та кое човешко същество заслужава да спи на улицата, голо и босо, като куче и никой да не може да направи нищо? Малката кибритопродавачка в 21 век.. Само, че побъркана. Не ми се живее в този свят вече. Навсякъде е така. Хранят я хората обаче не може да се разговаря с нея. Искаше ми се да направя нещо за нея. Но бях безсилна. Когато няма държава, няма на кого да кажеш. Щом полицията не прави нищо и другите институции.. Това за мен е безумие. Яд ме е, много ме е яд", коментира Кристина Дантес.

Снимката е илюстративна.