За тъжната история на 74-годишен мъж, живеещ без ток и вода в подземието на хотел, сподели Магдалена Мишева. Жената разказва за историята на Димитър Иванов, който е останал без лична карта, а и средства за препитание. Мъжът живее от 15 години в град Несебър, където е намерил послон в мазето на местен хотел. Родом е от крайдунавския Русе, но пътят до там му е дълъг и труден. Граждани, запознати с историята му, твърдят, че в миналото се препитавал със строителство.

Мишева споделя, че наскоро той е премръзнал, но отказал да бъде хоспитализиран, защото не знаел ще може ли отново да се върне обратно в Несебър. Жената допърва, че през годините се опитва да му помага - осигурява му храна, издействала му и социален патронаж.

В момента тя също иска да го подкрепи, но ѝ е нужно съдействие. Мишева споделя, че е подготвила документите, необходими за социална пенсия. Като е готова да даде адрес за записване на възрастния мъж в собствения си дом.

72-годишна с два инсулта се нуждае от подкрепа СНИМКИ

"Моля, съдействайте за изкарване на лична карта!", обръща се тя към съпричастните си съграждани в групата "Шофьори/Несебър/".

Вижте целия разказ за живота на дядо Димитър, споделен от Магдалена Мишева:

"Време е да разкажа и историята на дядо Димитър Иванов – 74 години, от град Русе . Живее близо 15 години в подземието на хотел Виго – Несебър, без ток и вода.

За съжаление, няма лична карта (има ЕГН, което го знаем) и пари, родом е от Русе и няма как да се придвижи до там, защото „не го държат краката“.

Над 110 хил. българи живеят без лична карта у нас

Наскоро беше премръзнал, медиците му помогнаха, но той отказа хоспитализиране, заради притеснения, че след изписването няма как да се върне обратно в Несебър. От много години го храня, предполагам и други хора му помагат с храна и дрехи. В един момент бях издействала и храна от соц. патронаж /супа/.

Подготвила съм му всички необходими документи за социална пенсия и съм съгласна да бъде записан на моя адрес. Моля, съдействайте за изкарване на лична карта!"

Припомняме, че наскоро тъжната история на друг мъж, живеещ в нужда и без документи край морето, тръгна хиляди. Догава бе стартирана процедура за осигуряване на документи на Андрей Харизанов, който от 6 месеца живееше на поляна.