Силните ветрове и обилни снеговалежи отпреди няколко дни определено изненадаха в части от страната. Множество щети бяха нанесени вследствие на стихията.

Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня

Паднали дървета, откъртени изолации на сгради – обстановката в областта беше кошмарна. Бурята завари неподготвени десетки шофьори във Варненско. Станаха ясни множество случаи на закъсали хора в преспите сняг.

Кола и каравана са блокирани от сняг на пътя Варна - Добрич СНИМКИ

Едно семейство разказа за ужаса, но и как са успели да се измъкнат от клопката на лошото време.

Стотици камиони са блокирани на пътя Варна - Добрич

Ето историята на Антоанета Москова:

„Искам да споделя с всички вас исркената си БЛАГОДАРНОСТ към това младо семейство Nadezhda Vasileva и Vasil Vasilev. Снощи в голямата виелица бяха нашите спасители напълно непознати, до снощи! Господ ги изпрати!

Закъсахме по пътя Каменар - Куманово. Бяхме аз, съпругът ми и баща ми, който е на 85г. Притесних се най-вече за него. Звъняхме на 112... няма да коментирам, защото ще бъда много "цветуща" в изказа си.

Дърво падна и потроши врата на влак! Кметът на Варна призова: Хора, останете си вкъщи

А те Надежда и Васил са от хората, които в такива бедствени ситуации, излизат и знаят местата, където обикновено има хора в нужда и ни намериха! Опитаха да издърпат колата, но не можаха. Само за 30 мин. времето там горе рязко се промени. Нямаше нищо общо с обстановката в града! Виелица, преспи сняг и нищо не се виждаше! Когато отвориха вратите и казаха...."хайде мили хора качвайте се в джипа и ще ви отведем в града" В този миг разбираш, че не си сам и само си казваш БЛАГОДАРЯ НА БОГ, че не ни изостави и изпрати тези хора с големи сърца. Още веднъж БЛАГОДАРЯ на Надежда и Васил и господ здраве да дава на тях и цялото им семейство.“

Обявиха бедствено положение във Варна, има блокирани хора СНИМКИ