Кола и каравана попаднаха в снежен капан на пътя Варна - Добрич.

От Meteo Balkans - страницата за прогнози и предупреждения за времето, публикуваха снимки, на които виждаме, че колата и караваната са заобиколени от голямо количество сняг.

Йордан Томов е заснел возилото и прикрепената към него каравана след разклона за Дебрене. Както по-рано съобщихме, пътят Варна - Добрич остава затворен поради снегонавяване. Възстановено е обаче движението на пътя Добрич - Ген. Тошево и Добрич-Балчик.

Снимките на блокираните от сняг кола и каравана предизвикаха бурни реакции в социалната мрежа Facebook. Някои потребители дори се усъмниха, че фотосите са реални.

"Това е от безотговорността на управлението в Добрич. Все още има квартали и села без ток и вода. Трети ден хората мизерстват, а кметът пак се изказа неподготвен по Нова тв, че няма аварии. Дори общината нямала сключен договор с фирма за снегопочистване", написа в коментарите под поста Елена Маринова.

"Море на спокойствието! Очаква се след кацането на Аполо 11 пътя да бъде разчистен!", пошегува се Izzi Bizzi Japanizzi.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че 65 машини почистват пътните настилки в районите с натрупана снежна покривка в Източна България. Обработката продължава в областите Бургас, Варна, Добрич, Разград и Шумен.

Днес ще бъде извършен анализ на предприетите мерки и наличната техника. При констатиране на нередности ще бъдат наложени санкции на пътноподдържащите фирми. В тази връзка кметът на Добрич каза, че още в събота вечерта три снегорина са почиствали улиците на града.

"В неделя беше напълно проходимо. Не такава беше ситуацията извън Добрич, защото пътищата са позиционирани на места с големи снегонавявания. Фирмите се стараеха да чистят, но вятърът затрупваше след тях", добави кметът.

Междувременно бедственото положение във Варна остава в сила до второ нареждане. Всички училища на територията на Варна ще учат онлайн, съобщи кметът Благомир Коцев. 

Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня

Нормализира се обстановката в Добричко, пътят Добрич - Варна остава затворен