Градушка удари столицата в следобедните часове днес, а за минути улиците побеляха. Най-силно валя в кварталите "Младост" и "Студентски град".  Не липсваха и щети - граждани твърдят, че градушката е изпочупила прозорец на кола.

На този фон шофьори откриха начин как да се предпазят от ледените късове. Много коли, че дори и камион намерили убежище под мост в един от столичните квартали. Машините били спрени пред пътното съоръжение, изчаквайки края на градушката. Този любопитен кадър разпространи в социалната мрежа столичанин.

"Когато всеки иска да се скрие от градушката", описва видяното Светослав Гергов.

Градушка удари София, улици побеляха СНИМКИ

Опасност от първа степен за обилни валежи е обявена в 8 области от страната и за четвъртък. Това предупредиха от Националния институр по метеорология и хидрология.

Жълт предупредителен код за силен дъжд е обявен за София област, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Ловеч.

Метеоролозите предупреждават да бъдем внимателни за възможност от локални наводнения. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито, както и да има затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

Снимка: Светослав Гергов

След бурята: повиши се нивото на столична река ВИДЕО

Бурята в София: вода проникна в движещ се автобус СНИМКИ

Близо 90 сигнала са подадени след стихията, ударила София