Новоднени улици, градушка, завирени обекти - това са само част от последиците след силната буря, връхлетяла София в следобедните часове днес.

Междувременно дама сподели неприятна ситуация. Тя пътувала в автобус след природното явление, когато в машината започнала да прониква вода. "Слатина, ми е Венеция!", лаконично констатира Петя Велева. Тя разпространява кадри от премеждието в социалната мрежа Facebook.

Обявиха жълт код за валежи в Пловдив и още много области! КАРТА

Прави впечатление, че нивото на водата по улицата стигнало под коляното на мъж, който стоял на платното. През това време в средата по пода на движещия се автобус имало няколко сантиметра вода, а пътниците невъзмутимо продължавали да стоят по местата си.

 Припомняме, че граждани алармираха и затова, че нивото на Слатинска река се е повишило значително. Кадри показват, че водата във водоема е многократно повече от обичайното.

Аварийните екипи на Столичната община извършват обходи на терен и реагират на сигнали във връзка с интензивния дъжд придружен с градушка над София. Екипите са реагирали на четири сигнала за завирявания в търговски обекти и един подлез.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде, с изключение на автобусна линия №8, която е пренасочена към ул. "Искърско шосе".

Извършва се наблюдение на речните корита и общинските язовири, които към този час са в норма.

Затворен е автомобилният подлез на "Цариградско" в посока кв. "Полигона", наводнен е приземен етаж на мола на "Цариградско шосе". Има счупени стъкла на автомобили вследствие на силната градушка. Има паднало дърво - топола, до търговски център в квартал "Слатина".

През следващото денонощие в Западна и Централна България се очакват нови значителни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Градушка удари София, улици побеляха СНИМКИ

Кръстовище се напълни с вода, кола се озова посредата СНИМКИ

След бурята: повиши се нивото на столична река ВИДЕО