Млад мъж проси, за да даде надежда за живот на кучето си. Тъжният случай е от Варна, а за него разказва Александира С., която попаднала на Петьо и неговия болен домашен любимец.

Всички подминавали двойката стопанин и неговията четириног, вероятно подозирайки измама. Но Александра решила да го заговори, а така разбрала тъжната причина, която го принудила да стои вън.

Мъжът вече месец е без дом и живее при различни свои приятели. Справя се без телефон и интернет. Кучето, което е легнало в него на пейката, развило асцит - необичайно натрупване на течност в корема. Състояние, налагащо спешна операция. Именно за неговото лечение той събира и пари.

"Петьо е много разстроен, не иска нищо друго, иска само кучето му да оцелее!", пише Александра. Мъжът обиколил различни клиники във Варна, където се оказало, че първоначалното лечение струва около 100 лева. Варненката уточнява, че е проверила думите му и Петьо наистина е бил там.

Каси остана без лапичка, ще намери ли дом? СНИМКИ

 "Момчето плака, много обича кучето си. Не е наркоман или пияница, нито пък работи за някой друг. Попитах го, не иска нищо, добре е, иска само кучето му да получи лечение. От днес има събрани около 15 лева на монетки", разказва Александра.

Тя споделя историята на Петьо и кучето му във Facebook. Илюстрира разказа си и със снимки, на които се вижда кучето с подут корем, легнало в скута на стопанина си. Жената допълва че не събира средства за мъже и не обикаля ветеринарните клиники с него. Но призовава всеки, който желае да помогне един човек да спаси верния си другар, да помогне. Като намери мъжа, който седи около страдата на съда. Тя отбелязва, че той е ежедневно там, като си тръгва около 19 часа - за да не студува кучето.

Тъжният разказ трогва мнозина, които искат да помогнат. Други оскават скиптични - припомняйки си грозни истории за злоупотреба с човешката доброта.

Цялата публикация на Алекснадра, споделена в социалната мрежа, вижте тук:

Жълтото ферари от Варна пак го загази, закопчаха го СНИМКА

"Моля ви хора, нека помогнем на Петьо. Останал е без дом, няма си никой и нищо, има си само кученце, което спешно трябва да се лекува. Петьо е много разстроен, не иска нищо друго, иска само кучето му да оцелее!

Минавайки покрай операта, попаднах на човек, който събира пари за лечението на кучето си. Всички го подминаваха и вероятно като мен са си помислили, че е някаква измама и че кучето е упоено. Заговорих го, казва се Петьо. Преди месец е останал без дом и оттогава живее при различни приятели. Няма нито телефон, нито номер, нито интернет или Фейсбук.

Има си само кучо, който има асцит (задържане на течности в корема) и се нуждае от спешно лечение, иначе ще си отиде в мъки. Ходил е в различни клиники, казали са му около 100 лева за първоначални тестове, отделно медикаменти и стационар, тъй като трябва да се източва течността. Обадих се в клиниките, наистина ги е посещавал, не лъже. Момчето плака, много обича кучето си. Не е наркоман или пияница, нито пък работи за някой друг. Попитах го, не иска нищо, добре е, иска само кучето му да получи лечение. От днес има събрани около 15 лева на монетки. Публикувам снимки с негово позволение.

Умолявам всеки, който има желание, да помогне на Петьо. Каза, че всеки ден по цял ден стои до операта (срещу съда). Тръгва си около 7, за да не замръзне кучето.

Не съм посредник на Петьо, не обикалям по клиниките с него и не събирам пари за лечението на кучето. Ако някой иска да дари, нека се срещне с момчето на място. Добър човек е, но много тъжен. Обещах му да публикувам пост във "Фейсбук" с надеждата някой да се отзове за лечението."