Озлоблени към всичко и всички - такива ли сме българите?

Това е история за злото, за злодеите, които дори в приказките са по-симпатични от индивиди, които според законите на държавата се водят хора. Историята разказва Зорница Костова.

Жената живее в село Долна Диканя заедно със съпруга си и домашните им любимци. Около тяхната къща има вилни имоти. През лятото на миналата година в съседство на Зорница са дошли виладжии. Именно при тях се завъртяла една бедна душица - куче. Те са я хранили и са се грижили за нея, докато не дошъл моментът да се приберат в София. Тогава са помолили Зорница да се грижи за кучето - да го хранят, когато могат.

"Е, всички вие знаете за мен как се грижа за всяко животно. Естествено, поехме грижите за хранене. Тя се оказа толкова умна, че идваше на вратата, побутваше, сякъш да по звъни. Изнасяхме й пълна купичка с храна, изяждаше я и си тръгваше", написа Костова в профила си във Фейсбук.

Кучето е било изключително мило, кротко и добронамерено. Кръстили я Мия - съкратено от лакомия. И докато се усетят, Мия се оказала бременна.

Куче търси починалия си стопанин на местата, на които са ходили заедно СНИМКИ

"Съседните от вилата дори и сковаха къщичка в техния двор, но милата Мия се скри и роди бебетата си, наблизо в изоставена къща", пише още Костова.

Бебенцата на Мия се родили в първия ден на декември месец.

"Естествено, дойде пред нас, видяхме, че е родила, нахранихме я, продължиме да я храним. Идваше, хапваше и тичаше при бебетата...

Но.. една сутрин не дойде. Чакахме я, но я нямаше. Не дойде. Вечерта също. Викахме я, не дойде, нямаше я.

На другата сутрин тръгнах да я търся. Намерих я... Беше пред изоставената къща, в която бяха бебетата й. 6 малки, прекрасни мъничета. Тя лежеше мъртва. Отровена. С гръб към входа, сякаш за последно да предпази децата си... Защо? На кого попречи това мило, дружелюбно, добро същество?!? На някое животно, ходещо на два крака, което има късмет ,че не зная кое е... Изрод гнусен!", пише яростно Зорница.

Костова е поела грижите за малките кученца, които вече са сирачета - гладни и объркани.

"Купих кучешка кошара, мляко на прах, пелени.. Прибрах ги на топличко. Започнах да ги храня - мъка. На всяко кучешки биберон, то не го ще... дъвче ми пръстите. Стискам биберона, усеща млякото, гълта... И така дни. Сега, вече имат зъбки, хранят се с накиснати в гореща вода стартерни гранулки, хляб с кисело мляко, стартерни пастетчета. Всичките 6 бебета са живи и здрави и са чудесни дебелачета. През следващата седмица ще ги ваксинирам, стават на 40 дни, ще им извадя и паспорти. И.. предстои най-трудното. Да им намерим дом.

Тук качвам снимки на бебетата, като се извинявам че и аз съм там, но те са много жизнени и не мога да ги снимам по друг начин. Моля, нека им намерим домове и любящи стопани. Пишете и се обаждайте, ако можете да помогнете. Най-учтиво моля, тези, които не могат или не искат да помагат, но имат желание да изразят мнение, да си го запазят за себе си. Тези, които могат да помогнат да намерим домове за кутретата, смело да пишат. На първите снимки е майката Мия, на следващите бебетата, с мен. Извинявам се, че и аз съм на снимките, но те са много жизнени и не мога да ги снимам по друг начин", завършва публикацията си Костова.

Млада майка иска да трови домашно куче. Защо?