Община Пловдив и кметът Здравко Димитров осъждат вандалската проява по време на вчерашния, заявен като мирен, протест на феновете на ПФК "Ботев" Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общината.

Фенове на Ботев Пд с протестно шествие заради строителството на стадиона

От 9 ч. сутринта служители на ОП "Градини и паркове", ОП "Жилфонд" и служители на администрацията правят оглед на мястото, където приключи протеста на площад "Стефан Стамболов".

До момента са констатирани счупени стъкла по сградата на общината, която е паметник на културата, и отъпкване на прилежащите тревни площи. Огледът ще продължи до установяване на всички поражения.

Припомняме ви, че вчера привържениците на "канарчетата" изразиха недоволството си заради поредното забавяне на строежа на стадиона на тима с шествие по улиците на града.

Със съобщение до медиите кметът на града под тепетата заяви, че органите на реда ще търсят отговорност на организаторите на протеста заради проявената агресия.

"Искам отново да уверя феновете, че стадион ще има и с още малко търпение ще се видим скоро на терена", каза Здравко Димитров.