Поредната кражба на велосипед у нас.

Зачестиха кражбите на велосипеди у нас, а фразата "Помощ! Откраднаха ми колелото" става все по-използвана в социалната мрежа Фейсбук. Всъщност публикуването на подобен призив във Фейсбук дава добра възможност за разгласяване на проблема, бързо и на голям кръг от хора. Съществуват доста групи на велосипедисти, включително и групи, предназначени само за обявяване на откраднати велосипеди. Групите често са ефективни и собствениците успяват да открият велосипедите си.

Мрак Арт, както е потребителското име на момче във Фейсбук, е поредната жертва на кражба. Наглец е задигнал трекинг велосипеда му пред хостел, намиращ се в центъра на Варна. Той има опасения, че превозното средство вече може да не е във Варна. 

Крадецът е влязал в сградата и е отрязал заключващото устройство за велосипеда.

"Марката е Zundapp Silver 2.0. Колелото е като това от снимките, но без звънеца", пише Мрак Арт.
 
Той уточнява, че моделът е с ръкохватки, които са характерни за немските му версии, така че няма как колелото да бъде сбъркано.
 
"Моля ако го видите някъде (било то на улицата или в някоя заложна къща) да ми пишете. Почерпката е гарантирана! Благодаря за отделеното време. Ако по-някаква случайност този пост стигне и до човека, който го е откраднал - Върни го сам и гарантирам, че нито ще ти задам каквито и да е въпроси, нито нещо ще ти се случи. Откраднал си го пред 2 постоянно записващи камери. Надали си минавал и за първи път пред вратата ни, за да го набележиш," допълва още собственикът на велосипеда.