Камион се вряза в спирка на градския транспорт в София тази сутрин и отне живота на едно 19- годишно момиче.

Загиналата се казва Виктория Мариева. Неин близък съобщи името й във Facebook:

Никой не може да ви подготви за загуба, която идва като бърз вятър. Успокойте се обаче, знаейки, че тя сега почива в обятията на нашия Господ. Моите най-дълбоки съболезнования на семейството. Почивай в мир", написа Стефан Маринов.

Под поста му нейни приятели недоумяваха как е възможно Вики да си е отишла.

В момента се установява дали пометеното от камион момиче е била на пешеходната пътека, или на тротоара, научи GlasNews.bg. След като камиона я блъска, е влачена около 30 метра.

Камион се вряза в спирка, има загинал* СНИМКА

Според очевидец момичето е пресичало на пешеходната пътека на ул. „Кестенова гора“. Говорела по телефона, когато в гръб я връхлита камионът.

„Нищо не разбра милата. Да почива в мир. Водача на камиона се движеше доста бързо и без видима причина кривна. Нямаше никакъв спирачен път. Помете момичето, знак, дърво и спря в спирката,“ споделя свидетелят.

В този момент се правят експертизи. Гледат се записи от камери, разпитват се и очевидци. Тестовете за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни, а самият той нямал провинения преди този инцидент.

Камионът, блъснал и убил момиче в София, я влачил 30 метра

53-годишният шофьор се намира в „Пирогов“. По думите му до инцидента се стига, защото му е прилошало. Той ще бъде задържан, образувано е досъдебно производство.

GlasNews изказва искрените си съболезнования на семейството и приятелите на Вики. Да почива в мир!