Този човек седи до Александровска болница на завоя, правещ се на инвалид, и проси доста нагло. След това, като минах пак от там, прибра инвалидната количка, качи се в колата и потегли.

Така столичанин описа снимката, която е направил на просещия мъж с инвалидна количка. Оказа се, че той е доста популярен сред софиянци в няколко квартала, в които се подвизава. Тихомира Тодорова споделя, че наблюдава мъжа от много години, защото работи отсреща. "Идва със собствена кола, която паркира отпред. В нея е жена му, която пази колата, и така не плащат ЗОНА. Когато го попитах защо лъже хората и се прави на инвалид, той ми отговори: "Ти да не искаш да седя на земята?" В годините са му предлагали работа, но той отказва, защото така изкарва повече пари", твърди жената.

"Този човек с очите си го видях как нормално ходейки, си извади инвалидната количка, седна в нея, зави се с едно одеяло и започна да проси", уточнява друг столичанин.

"Този човек го знаем повече от година. Ходи и по кварталите. Идва сутрин с колата си. От Овча купел го изгонихме".

"Този виси там от години. Преди време ми се налагаше често да бъда в района. Стои на количката, нагъл, проси. В следващия момент е зад ъгъла, прав, пуши и си прави лаф с някакви хора".

"Това е той през лятото. Количката е ввдясно под дърветата. Върви и на всеки иска пари. Изгонихме го от нашия квартал", пишат коментиращи поста в социалните мрежи

Хората се чудят колко много техни съграждани дават пари на просещия. И смятат, че "заради такива хората в нужда не получават нищо". Други пък директно призовават: "Викнете Динко, като Лазар ще проходи после", очевидно визирайки случая, в който преди време ловецът на бежанци Динко Вълев разкри измамник пред хипермаркет в Равда, свали мъжа от инвалидната количка, а после му нанесе няколко "лечебни" шамара.

Динко "излекува" инвалид с няколко шамара, раздаде парите му ВИДЕО

След разобличаването на мнимия инвалид, навярно си спомняте, че арестуваха Динко от Ямбол, а по-късно беше пуснат от ареста срещу 5000 лв.

Пуснаха Динко от ареста срещу 5000 лв.

"Положението е “болен здрав носи” в нашата държавица", недоволстват софиянци.