Свидетел на катастрофата край Оризаре, при която загина 48-годишният пловдивчанин Тошко Тенчев, се свърза с неговата половинка Гинка Трайкова. Жената търсеше очевидци на трагичния инцидент, който отне живота на мъжа, с когото живеела от 10 години. 

Инцидентът, за който GlasNews писа, стана на 4 юни следобед. 48-годишният пловдивчанин Тошко Тенчев излиза да се разходи с мотора си. Казва на  Трайкова, че ще се върне след час, за да излязат да се разходят до феста на Младежкия хълм. Така и не се връща. Гинка започва да звъни по телефона, но отсреща чува сигнал "свободно". Няколко часа по-късно разбира, че Тошко е загинал в катастрофа, след сблъсък с трактор на Пещерско шосе, на разклона за Оризаре. 

Съпругата на моторист, загинал край Пловдив, търси истината за инцидента

Сблъсъкът става около 17.30 на пътя за Пещера. Трагедията се разиграва пред очите на 60-годишен мъж, който пътува с колата си в посока Кадиево, пише TrafficNews.bg.

"Тракторът, който беше с ремарке се движеше пред нас. Малко преди Оризаре трактористът спря и пропусна няколко автомобила, които идваха отсреща, а след това започна да завива наляво, за да влезе в градините край пътя. Тракторът пресече шосето и влезе в зелените площи, но ремаркето беше още на шосето. В този момент видях отсреща мотористът, който караше с висока скорост и без каска. Опита се да избегне удара като мина по банкета, но моторът му занесе и падна. Суркаше се по земята поне 30 метра. Моторът мина под ремаркето и излезе от другата страна, а човекът остана отдолу. Трактористът изобщо не разбра , че е паднал и потегли. Аз и другите шофьори, пред които се разигра ужасът , свирехме с клаксоните, но той не разбра какво става. След като спря, слезе от трактора и едва тогава осъзна какво се е случило. Стана му лошо , едва не загуби съзнание" разказа очевидецът. 

Моторист се блъсна в трактор до Пловдив, загина намясто

Гинка Трайкова смята, че виновен за смъртта на Тошко е трактористът, който е отнел предимство. "Мъжът ми беше много стриктен водач, той беше професионален шофьор" казва съсипаната жена. Тя е разочарована и от факта, че от полицията не са я уведомили за катастрофата, а тя е звъняла по болниците и на 112 , за да търси информация. 

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура. Извършват се експертизи, предстоят разпити на свидетели.