Деца се включиха в почистването на тревни площи във Велико Търново. За прекрасната инициатива съобщиха организаторите. 10 възрастни и 7 деца са разчистили изхвърлените боклуци в района между кварталите „Бузлуджа“ и „Чолаковци“. Сред дървета и треви са намерени всякакви отпадъци, от пластмасови шишета, до автомобилни гуми, текстил и мебели.

В резултат са събрани множество чували.

„Деца чистят свинщините на възрастните!!! Срам за вас, адмирации за тях!!!

В изборния ден, група хора нямащи нищо общо с изборите и политиката участвахме в поредната инициатива на Доброволно чистене - Велико Търново почиствайки пешеходната пътека между кварталите ,,Бузлуджа" и ,,Чолаковци"! За два часа 10 възрастни и 7 деца почистихме огромен периметър обхващащ и двата квартала! Децата се включиха сами, като ни видяха. Не сме имали за идея да ги експлоатираме, а използвахме момента да ги научим на нещо добро! Да, боклуците не са наши и Да, това не е наша работа, но докато има стотици, които да сочат проблемите с пръст, има единици, които си го помръдват, за да ги разрешат! Ние не желаем да живеем в смрад и искаме да дадем пример, очевидно не на вас! Днес учихме децата точно на това - помисли за природата, тя е общата ни майка! Помисли за утрешният ден и погледни по далеч от носа си! Трябва първо да работим върху себе си, като общество, тогава чак да се сърдим на политиците! Благодарим!, написа Ger Off в социалната мрежа.

„Нека чичките и младите хора, които замърсяват да си познаят мизериите. Не мисля, че биха се засрамили, че малки деца могат да им съберат боклуците, а те са сакати за това.

Вижте как децата ви чистят и мъкнат отпадъците, уроди плиткоумни!!!

Едно съм сигурен, че тези млади хора няма да са като онези млади хора, които където стъпят и създават сметища. Тези млади хора няма да си изхвърлят боклука в реката, няма да си метнат старите гуми в дерето, няма да си оставят кеновете по поляните или в гората, няма да хвърлят пластмасови шишета където им падне. Тези деца няма да са като вас - да мразят България и земята, на която са родени.

Благодаря на всички, които се включиха и по-специално на децата.

Очаквайте скоро още събития от нас,“ сподели и Влади Ванков.