Шокиращият случай, при който 26-годишен бе обвинен в това, че е нарязъл цялото тяло на млада жена с макетен нож, възмути цялата страна. Нанесените рани по ръцете, краката и гърдите на момичето са множество, което я оставя с близо 400 шева, а след публичната гласност соченият за извършител отново бе задържан.

Това стана рано тази сутрин, докато Георги Николаев пътувал в кола, на входа на  Стара Загора. В града, където бе извършено престъплението, ще се проведе протест в подкрепа на пострадалото момиче. Шествия ще има още в София, Пловдив и други градове в цялата страна.

Уволненият от "Мини Марица-изток" е мъжът, заплашвал приятелка на нарязаното момиче?

Пловдивски адвокат: Случаят с човекоподобното от Стара Загора е окончателна диагноза за обществото ни

Докато някои фрапирани граждани настояват за справедливост и възмездие, се намират и хора, които подкрепят действията на агресора. Някои от тях не се поколебават да го направят и достояние на обществото. Оказва се, че след Виктор Костов, който заяви публично подкрепата си с публикация, и друг мъж изрази сходна позиция във Facebook. Той изразява и задоволство от спорното решение за "лека телесна повреда".

Мнението е изразено като коментар в социалната мрежа. Думите предизвикват негативни реакции.

"Момичета, пазете се. Родители, пазете ги!", призовава Бистра Г., която акцентира върху коментара.

Нови подробности за ареста на обвинения за обезобразеното момиче

Уволненият от "Мини Марица-изток" е мъжът, заплашвал приятелка на нарязаното момиче?

18-годишното момиче от Стара Загора остана с 400 шева, счупен нос и обръсната глава, след като приятелят ѝ Георги Николаев я нападна и обезобрази с макетен нож.

Последствията от деянието първоначално са окачествени като средна, а след това - като лека телесна повреда, а Георги Николаев беше пуснат на свобода. Той работи като охрана в известно заведение в Стара Загора.

Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение и постанови задържане за срок до 72 часа спрямо Георгиев за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.  На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение.


Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр.ал. 1 вр. чл. 26 от НК.

Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България"

След укриване на сочения за извършител, той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил.  Мъжът е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение.