Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение и постанови задържане за срок до 72 часа спрямо 26-годишния  Георги  Николаев за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.  На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение.

Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр.ал. 1 вр. чл. 26 от НК.

Задържаха агресора, обезобразил младо момиче

Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България"

След укриване на сочения за извършител, той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Мъжът е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор  той. е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Георги Николаев.

"Мини Марица-изток" ЕАД уволни мъжа, подкрепящ насилника с макетното ножче