18-годишно момиче от Стара Загора остана с 400 шева, счупен нос и обръсната глава, след като приятелят ѝ Георги Николаев я нападна и обезобрази с макетен нож. Последствията от деянието първоначално са окачествени като средна, а след това - като лека телесна повреда, а Георги Николаев беше пуснат на свобода. За зверството се разбра около месец, след като е било извършено, а цяла България осъди посегателството.

Случаят провокира и сериозни въпроси. Защо соченият за извършител е бил освободен? Защо е сторил зверството? И ще има ли справедливост. Пловдивският  адвокат Тодор Кръстев също коментира нечуваната проява.

"Оказа се, че без намесата на медиите, в България справедливост не може да има. Цял месец човекоподобното от Стара Загора, накълцал с макетно ножче 18-годишното момиче, като ѝ е направил 400 разреза, счупил ѝ е носа, и обръснал главата до голо, е бил на свобода. И чак сега, месец по-късно, след репортаж по една национална телевизия, институциите се задействаха", пише Кръстев в своя публикация във Facebook.

Нови подробности за ареста на обвинения за обезобразеното момиче

"Тези, които са се порязвали с макетно ножче знаят, че болката е жестока, многократно по-голяма отколкото с обикновен нож. Това е тотолен садизъм; това е изродщина - осъзната, целенасочена, умишлена. Този примат, не само, че е разбирал какво прави, но се е наслаждавал и забавлявал", коментира престъплението адвокатът. Кръстев сподели мнението си и по темата за възмездието за извършеното.

Припомняме, че рано тази сутрин властите задържаха сочения за извършител на бруталното нападение над младото момиче.

След укриване на сочения за извършител, той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Мъжът е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор  той. е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение.

Прокуратурата и МВР с изявление за зверството с 18-годишно момиче

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Георги Николаев.

Вижте цялата публикация на пловдивския адвокат Тодор Кръстев, публикувана без редакция:

"Оказа се, че без намесата на медиите, в България справедливост не може да има. Цял месец човекоподобното от Стара Загора, накълцал с макетно ножче 18-годишното момиче, като й е направил 400 разреза, счупил й е носа, и обръснал главата до голо, е бил на свобода. И чак сега, месец по-късно, след репортаж по една национална телевизия, институциите се задействаха.

Вълна от недоволство срещу "патриота", нарязал момиче с нож СНИМКА

Тези, които са се порязвали с макетно ножче знаят, че болката е жестока, многократно по-голяма отколкото с обикновен нож. Това е тотолен садизъм; това е изродщина - осъзната, целенасочена, умишлена. Този примат, не само, че е разбирал какво прави, но се е наслаждавал и забавлявал.

Не знам, потресен съм. Обаче знам от юридическата си практика на такива какво им се случва в затвора, където неминуемо ще попадне. Защото там има всякакви, но си имат свой кодекс на честта. И в него за посегналите на деца, а това 18-годишно момиче е дете, става страшно.

"Мини Марица-изток" ЕАД уволни мъжа, подкрепящ насилника с макетното ножче

Страшно ли? Нещо много повече от страшно го очаква. Да не изпадам в подробности, но ще му се иска просто да не се е раждал. Но това е малка утеха за пострадалата и близките й. И е окончателна диагноза за обществото ни, в което деградацията е повсевместна, а институциите формални. И пак ще повторя - добре, че са медиите. Хубави, лоши - без тях няма да видим и малкото справедливост, за която отчаяно да се хванем."