Често журналистите, отразяващи трагедии, изживяват с тях и свои лични трагедии. Да отидеш на катастрофа и да разбереш, че загиналият в нея е твоят годеник... дори не можем да си представим какво е преживяла тази сутрин журналистът Светлозария Кидерова. Именно тя се оказа годеница на единия от трагично загиналите полицаи - Йордан Илиев.

Йордан Илиев и старши полицай Атанас Галев са загиналите полицаи в Бургас, съобщи журналистът Катя Касабова, която лично ги познава. Йордан Илиев е годеник на нейна колежка - криминална репортерка от сайта "Флагман".

"Страшната новина от тази сутрин е, че са загинали двама истински български полицаи, които аз лично познавах. Аз лично познавах Йордан Илиев, който още не е навършил 30 години и вярваше, че има бъдеще и ще се развие в системата на МВР. Той е годеник на наша колежка от редакцията - криминалния ни репортер Светлозария Кидерова. Драмата е страшна, тя е ей там в момента, шокирана, а аз дори нямам достъп до нея.

Познавам Йордан, семейството му, знам с какво образование беше и как се стремеше да израсне в системата. Същото се отнасяше и за старши полицай Атанас Галев от Първо РПУ.

Ясни са имената на загиналите полицаи при жестокото меле в Бургас

Тези млади мъже можеха и да не помогнат с толкова голяма скорост и такава всеотдайност на колегите си, които са гонили автобуса откъм Созопол. Според мен Йордан и Атанас са идвали от бул. "Сан Стефано" и са опитали да пресрещнат автобуса, когато са пометени. Загубата за МВР е огромна, тъй като хората, които познаваха тези двама полицаи, могат да потвърдят това, което казвам аз.", каза Катя Касабова в ефира на "Денят започва".

Кидерова била изпратена на мястото на инцидента, за да отрази новината. Тогава тя научава и кошмарната новина за загубата на годеника си.

Касабова разказа, че мигрантите са се спасили от катастрофиралия автобус през багажника на превозното средство. Отбеляза и, че сред тях има много жени и деца.

Кметът на Бургас: Загиналите полицаи са герои