Загинаха двама от най-смелите полицаи на ОДМВР-Бургас.

Младши инспектор - старши полицай в група "Охрана на обществения ред" в сектор "Охранителна полиция" в Първо РУ-Бургас Йордан Илиев, заедно с колегата си старши полицай Атанас Градев - това са двете имена на униформените, които изпълняваха до последен дъх дълга си към пагона, съобщиха от Флагман. 

Жестока катастрофа в Бургас! Има загинали полицаи СНИМКИ+ВИДЕО

Двамата бяха изключителни полицаи и искаха да израснат в системата на МВР. След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока длъжност в отдел "Криминална полиция" заради доказани качества, само за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен героизъм. Тази нощ той изобщо не е трябвало да бъде на работа, поел е извънредно дежурство в друго отделение, в което не са достигали патрулните полицаи. 

Йордан Илиев, 31 г., е бил старши полицай в сектор "Охранителна полиция” към Първо районно управление в Бургас. Служил е в системата на МВР седем години.

Тази сутрин около 5,30 часа те са искали да помогнат на колегите си и се включват в преследването на автобус с мигранти в района на кръговото кръстовище „Трапезица” в опит да пресекат пътя му, но той буквално връхлита върху колата.

Бежанците са били около 48 човека, между тях има и малки деца. Няма тежко пострадали от чужденците.

На мястото са най-близките на двамата полицаи, които ще бъдат запомнени с професионализма и безкомпромисността си. И двамата са млади и амбициозни, поставяха кариерата си над всичко. Към Бургас пътува и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Атанас Градев, 43 г., е бил командир на отделение в сектор "Охранителна полиция" към Първо районно управление - Бургас. Имал е 18 години стаж в системата на МВР.

Екипът на GlasNews.bg изказва своите дълбоки съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите при катастрофата.

Автобусът с мигранти, премазал патрулка, два пъти е отказал да спре