Автобус с мигранти блъсна патрулка в Бургас след гонка.

По информация на NOVA двама полицаи са загинали. Инцидентът е станал около 05.00 ч. на кръстовище „Трапезица”. 

Шофьор на рейс не се подчинява на подаден сигнал със стоп палка от служители на реда. Започва преследване. Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол и помита както полицейската кола, така и два павилиона. На място има екипи на пожарна и полиция. В превозното средство е имало 48 бежанци. Те ще бъдат извозени до най-близкия арест, за да бъдат разпитани с двама преводачи.

Информацията за тежкия инцидент потвърди и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Няма данни за други пострадали. При опит да бъде спрян автобусът, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да смъртта на двама служители на реда. Имало е преследване”, каза Демерджиев.

Ясни са имената на загиналите полицаи при жестокото меле в Бургас

„Предприехме мерки, за да се спре засиления мигрантски натиск. В момента включваме дронове и военна техника”, допълни още Демерджиев.

„В 04.54 ч. е направен опит да бъде спрян автобуса на изграден пропускателен пункт от „Гранична полиция”. Шофьорът не се подчинява. Направен е втори опит за спиране отново на пункт преди Бургас. И вече при третия опит става катастрофата с колеги от Областната дирекция на МВР. В момента се установява самоличността на мигрантите”, заяви Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР.

„Става въпрос за съзнателен, целенасочен, умишлен акт. За непредпазливо деяние като форма на вина, по мое мнение, не може да се говори”, коментира окръжният прокурор Георги Чинев.

Живеещи в района на катастрофата споделят, че са чули стрелба и викове. 

Очаквайте подробности!

 

Снимки: Флагман