Две неправилно паркирани возила раздразниха столичани. Двата случая са на различни места и в различни дни, но случаите са почти идентични.

В първия  джип "Форд" нагло блокирал алея, с което блокира движението на други коли и най-вече на майки с колички, както се вижда и на прикачената снимка от възмутена майка.

"С дръжката на количката е трябвало да му оставиш една хубава диря. Та този паркинг да му струва 1000лв за боя. Аман от селяндури.", съветва Милен Игнатов.

"На 112 звънни, ще има да го търси на наказателен паркинг - ще остави там около 120 лева, предлага Ирина Д.

В другия случай отново е с джип. Возилото е паркирано върху тротоар до училище.

Някои потребители защитават водача в нарушение с аргумента, че няма осигурени достатъчно паркоместа.

"Училищата са длъжни да имат паркоместа. Задължават хората да си карат децата там и бройката на едно училище стига над 500 деца всяка сутрин и всеки след обед, а в същото време няма паркинг няма отделна улица. Следователно тука няма нарушение - човекът е търсил да спре, за да не пречи на хората и освен това тротоари никога не е имало в тази държавица, така че го приемаме за паркомясто.", смята Кристиан.

"Ако имаше орган, който да контролира и да глобява адекватно - отдавна да са се научили хората да спират по-далеч, да ходят повечко пеша и да мислят къде и какво да правят. Но липсата на контрол позволява да се мисли по този безумен начин, че училището трябвало да има задължително парко места,", коментира друг потребител.

Остава въпросът - трябва ли майките да увреждат джиповете, за да не спират така? Или органите на реда ще си свършат работата.

 

Снимка: Любо Иванов