Родни военни от Сухопътните войски с благородна постъпка. Те спасили кучета, бедстващи в дълбока пропаст в Родопите. Това станало в района на „Червената скала”, област Смолян,

На 7 ноември собственици на две ловни кучета, паднали в пропаст преди четири денонощия преди това  се обаждат на телефон 112 за помощ. Пристигналите на мястото служители не са разполагали със специализирано оборудване и отказват да проведат спасителна акция.

Шофьор припадна, помогнаха му полицаи СНИМКИ

Младши сержант Трендафил Кехайов и ефрейтор Петър Савов -инструктори от Учебния център за планинска подготовка на 101- ви алпийски полк разбират за случая и доброволно организират и провеждат спасителната акция. Военнослужещите използват алпийски тактики и процедури за спасяване и изваждат животните от пропастта. Те скромно споделят, че: „животът няма цена”.

Собствениците изказват благодарност към младши сержант Кехайов и ефрейтор Савов, че това, което са направили, за да спасят две почти умиращи кучета, е достойно за уважение!

„ Благодарни сме и сме спокойни, че имама такива военнослужещи в 101-ви алпийски полк, които с чест и достойнство пазят всеки ивот. Животът няма цена, но добрините, които правят хора като тях трябва да се споделят. Благодарим ви от сърце, момчета”, казват те.

Пари не достигнаха на момче да купи подарък на сестра си, непознат помогна