„Много неща не успяхме да си кажем с Кирил Маричков. Срещахме се, обменяхме идеи, но останаха много недоизказани неща.“ Това заяви Васил Георгиев, известен като Васко Кръпката, с когото Маричков активно участва в опозицията против бившата комунистическа партия.

Почина музикантът Кирил Маричков

Българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков почина вчера.

Трагедията се е случила при инцидент във врачанското село Селановци.

Трябвало е Кирил Маричков да има концерт с „Фондацията“, но при качване на сцената за проби на звука той се е спънал в куфари и е паднал.

Диамант, икона, авторитет: България скърби за Маричков

„Ще го запомним с песните, музиката, с това че бутахме стени, той беше като гуру, бях на предните места на концертите му, после се качих и аз на сцената. Истината е, че тялото замина, но песните делата, следата ще остане завинаги“, каза пред БТВ Васко Кръпката.

Кирил Маричков си отиде 19 дни преди да отпразнува своя 80-годишен юбилей на 30 октомври 2024 г.

Васко Кръпката си спомни, че през цялото време двамата са обменяли идеи и са се вдъхновявали, а основното, на което го е научил е, че никога не бива да изневерява на идеалите си.

„Най-ценният урок, който ни остави, е да не изневеряваме на идеалите. Той беше безкомпромисен идеалист, той влезе дори в парламента в един момент, не за да изкарва пари, а за да помага“, каза музикантът.