С гръм и трясък из цяла България бе посрещната Нова година. Призивите за използване на по-малко пиротехника не бяха чути от мнозина, избрали да се поздравят по този начин.

Това за пореден път раздели хората, но след шумната пукотевица изникна нов проблем. А кой ще почисти останките от всевъзможните пиратки, римски свещи и пиробатерии на публичните места?

Този въпрос се появява в дните след празника, след като много граждани радпространяват снимки на смет от пиротехника, изоставена из паркове, по зелени площи и тротоари.

Подобни случаи има в столицата, и в Пловдив, и в другите градове, че и в малките села.

Купонджии блеснаха с грозна проява край реката СНИМКИ

За такава ситуация споделя и софиянец, натъкнал се на неприятна гледка в жк. "Света Троица". Мъжът подхожда със сериозна доза ирония, за да опише поведението на своите съграждани, избрали да спестят усилия и да не почистят след себе си.

"След "най-големите" веселяци, които обичат да гърмят по Нова година, да хапват и пийват на открито, остава кочина. Разбира се веселбата е "уморителна" и трябва друг да им чисти. Когато им кажеш, че това е простащина, те страшно се обиждат", отбелязва Фоти Ф.

Мистерия покрай обесеното в Старозагорско кученце. Кой и защо го направи?

Той не е сам във възмущението си. Идентичен случай имаше в парк, намиращ се в един от най-големите квартали на Пловдив.

Използвани пиробатерии изненадаха неприятно пловдивчани в първите дни на Нова година, предизвиквайка гняв у хората, избрали да посетят една от най-новите зелени площи под тепетата - парк "2019" в "Тракия".

"Сигурно сега кмета пак ще Ви е длъжен да Ви почисти свинарника", негодуваше с пост във Facebook гражданин.

Подобни битови случки повдигат въпроса за личната отговорност към средата, в която живеем. Напомняйки, че не бива да забравяме добрите навици дори в празничните дни.

Грозно! Пловдивчанин изсипа камион със смет на оживен булевард СНИМКИ

Гледката из "Света Троица"

И из Пловдив