Не знаем каква е причината за поста във Facebook на русенска сервитьорка, но той определено предизвика сериозна дискусия в социалната мрежа. В него прозира разочарование и чувство за неразбраност, както и усещане за подценяване на хората, упражняващи тази и други подобни професии. Вероятно жената се е сблъсквала неведнъж с неуважение от страна на клиенти, затова постът й завършва с категоричното: Дръжте се с уважение, ако искате да получите същото!

Предлагаме ви целия пост на Светла Дечева, а размислите и коментарите оставаме за вас:

"Това, че работя в бар, дискотека, кафе като барман, сервитьор -ка, танцьор -ка, гардеробиер, охрана и т.н. не означава, че всички ние сме "наркомани", "проститутки", "крадци", "убийци" и т.н.

Всеки ден и всяка вечер виждаме най-лошото от вас и вашия живот, ние виждаме как всеки път идвате с различни жени или мъже в заведението. Всеки път виждаме как се друсате по ъглите или в центъра на града. Виждаме лицемерието ви, лъжите ви, недъзите ви, виждаме най-тъмното място в душите ви и ви приемаме такива, каквито сте.

Работата ни е като на всеки от вас, но и малко повече. Дали работим от 08:00 до 20:00 часа или от 21:00 до 09:00 часа разлика няма. Ние сме същите като вас, но всъщност сме по-добри от вас. Никога няма да разберете, че момчето или момичето, което ви налива питието преди няколко часа е разбрало, че е прието в Оксфордския университет и прелива от щастие.

Никога няма да разберете, че жената на тоалетната или на гардероба е с три висши образования, но се грижи за детето си, което е инвалид.

Никога няма да разберете, че по време на празници вместо ние да сме с нашите семейства, работим, за да може вие да празнувате!

Никога няма да разберете колко любов и колко мъка има в живота ни...

Но ние всеки ден преживяваме вашите драматизми като свои. Има много боклуци в тоя бизнес, но и свестни, нормални млади хора. Дръжте се с уважение, ако искате да получите същото!"