Две млади момчета от Пазарджик загубиха живота си - по различен начин, но еднакво трагичен. И 19-годишният Георги Арнаудов, чието жадно за живот тяло ракът изстиска безжалостно, и 21-годишният Ангел Здравков, убит хладнокръвно с нож, бяха лъчезарни, усмихнати, обичани. Нито един от тях не заслужаваше тъжната си съдба. Сега в тяхна памет от "Добро сърце" - Пазарджик, организират кампания, която вероятно ще спаси десетки животи.

Десетки балони полетяха в небето в памет на убития Ангел от Пазарджик

Сбогом, Георги! Прощаваме се с 18-годишното момче със слънчева усмивка

Ето какво написа Борислав Павлов от "Добро сърце":

Споделям с Вас една различна дарителска кампания която ние от "Добро сърце" Пазарджик подкрепяме, а именно кръводаряването, което в дадени случаи може би е най-важното, защото спасява животи. Кампанията е под надслов "Усмихни сърце" и се провежда за поредна година в Пазарджик в памет на Георги Арнаудов, който изгубихме, въпреки всички битки срещу коварната болест. За огромно наше съжаление преди дни по особено жесток начин и без да имаме възможност да се борим за него ни беше отнет Ангел Здравков - и двете момчета бяха изключително лъчезарни, добри, усмихнати, позитивни... каквото и хубаво да кажа за тях, все ще е малко.

В памет на момчетата от 10.10.2023 г., деня, в който Георги Арнаудов трябваше да празнува своя рожден ден, до 08.11.2023 г., деня, в който Ангел Здравков трябваше да празнува своя имен ден, ще се проведе кръводарителската кампания.

Целта е да се дари максимално количество кръв, за да не се налага на близки и роднини на болни или пострадали да търсят кръводарители и да плащат, за да спасят животите им.

Двете усмихнати момчета вече не са между нас, но ние искаме техните имена да се помнят.

Желаещите да се включат в кампанията ще могат да даряват кръв от 7.30 часа сутринта на 10 октомври, както и в останалите работни дни до 8 ноември. Кръводаряването се извършва в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик.
Кръводарителите, които участват в кампанията “Усмихни сърце“, ще получат антистрес топки във формата на сърце, както и грамота от "Добро сърце" Пазарджик.

Всеки, който е навършил 18 години и няма здравословни проблеми, може да дари кръв. Нека покажем, че има и млади хора, които могат да са добри и съпричастни.

Човешкият живот и приятелството са безценни, така както и дарената кръв.

Нека всяка дарена капчица кръв да ни напомня за Георги и Ангел, и тяхната доброта и заразни усмивки.

Нека бъдем добротворци! Нека усмихнем повече сърца!

Убедени сме, че нашите ангелчета Георги и Ангел ще ни гледат някъде от небето и също ще се усмихват.

Всеки, който дари кръв, може да се свърже с нас, за да получи своята грамота, а също така може да качвате снимки от самото кръводаряване и снимка с антистрес топката, за да достигнем до повече хора.