Шофьорът, който прегази две момичета, разполагал с цял автопарк.

Не само джипът, с който Георги Семерджиев предизвика тежка катастрофа и уби две млади жени - на 22 и 26 години, в центъра на София, а и останалите му автомобили били оборудвани със синя полицейска лампа на тавана, научи GlasNews.bg.

Както вече стана ясно, в деня на трагедията, джипът Ауди SQ7 ABT на Семерджиев е управляван с фалшиви номера, с незаконно ползвани синя лампа и стоп-палка. Откъде се е сдобил с тях обаче? Предполага се, че те са му предоставени от полицайката Симона Радева, с която са имали по-интимни от приятелски контакти. Татуираната полицайка е била с него в колата и сега, и предишния път, когато е сгазил закона. Министърът в оставка Бойко Рашков потвърди, че полицайката е била на местопроизшествието.

Ето я полицайката, помогнала на убиеца Семерджиев да се укрие СНИМКИ

На снимките - Джипът преди катастрофата. Бърза проверка на GlasNews.bg установи, че подобно употребяно возило е на стойност около 70 хиляди евро.

В кошмарната вечер на инцидента бившият футболист се е обадил за помощ на въпросната служителка от 1-во Районно. Полицайката му е помогнала да се снабди със стълба, тъй като той не е имал ключ за апартамента, в който живее в квартал "Лозенец". С тази стълба Семерджиев успява да влезе в апартамента си, където бе открит и задържан от отряд "Кобра".

Междувременно прокуратурата проверява дали и други полицаи са помагали на Георги Семерджиев да се укрие след тежката катастрофа в София. След анализ на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние. Ще бъде проверено дали служители на реда са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага. Ще бъде проверено и дали полицаи не са докладвали в Прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от Георги Семерджиев.

Вляво - вижте какво се крие под капака на Аудито, а вдясно - джипът след катастрофата:

GlasNews.bg научи още, че Мерцедесът от снимките по-долу преди 3-4 години се е продавал за 77 хиляди евро. А иначе за Семерджиев е известно, че последните месеци е бил собственик на автомивка, намираща се в района на "Маринела", която обаче фалирала. Всяка седмица имало практика - десетки полицейски служители на Първо РПУ (основно от филиала на ул. Г.С.Раковски и Четвърто РПУ на чиято територия стана тежката катастрофа), да посещават автомивката на Георги, с личните си автомобили, където те били измивани безплатно. Това признание е направила самата Радева при разпити от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. 

Георги Семерджиев бил любител на бързите скорости и често сменял колите. "Имаше тази кола сравнително отскоро - от няколко месеца. Като цяло ги сменяше месец за месец.", сподели брат му Божидар в национален ефир. 

Докато на Семерджиев му е "набожно", предлагат на полицайката да се подложи на полиграф

Снимки: emotion.on.wheels