Лекари във Велико Търново и Плевен лекуват пациентка със свръхтегло, която има и огромен тумор.

41-годишната жена от Долна Оряховица тежи 250 килограма и за да бъде транспортирана до МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" в старопрестолната столица е трябвало да бъде потърсена помощ от Пожарната.

В неделя около 17 часа на тел. 112 е подаден сигнал за жена със свръхтегло от 250 килограма, която има нужда от лекарска помощ. Посоченият адрес се намира в Долна Оряховица, където отива екип на филиала за Спешна помощ. Пациентката е едва на 41 години, но в тежко състояние и с огромен тумор в корема.

Пожарникари като Спешна помощ, пренасят 200 кила мъж с ковид до болница

За да бъде транспортирана до лечебно заведение, парамедикът и фелдшерът потърсили съдействие от пожарната. Наложило се огнеборците да извадят пациентката на носилка през прозореца на къщата, в която живее. Пренасянето им отнело повече от час.

Здравните работници предупредили за 250-килограмовата пациентка в Спешно отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", където на входа на звеното чакали още два екипа на местната противопожарна дирекция, пише в. "Борба".

След извършване на прегледи и изследвания 41-годишната жена е върната обратно вкъщи и ще се търси вариант за специализирано хирургично лечение в Плевен.

Само преди две седмици огнеборците във Велико Търново отново бяха мобилизирани да помагат за транспортиране до областната болница на друг свръхтежък пациент. Той бе с тегло 150 килограма и с диагноза COVID-19.