Варненка обвини съсед в кражба. Има ли право?

Юлия Иванова твърди, че на 14 февруари нейн съсед е задигнал телефона й. Жената споделя, че мъжът живее в блок 402, вх. 11 във варненски квартал "Владиславово".

Иванова е категорична в думите си, че именно съседът й е откраднал телефона й. В социалната мрежа Фейсбук жената сподели запис от камера за видеонаблюдение. На кадрите виждаме и самата нея - тя паркира колата си пред входа на блока, слиза от нея и се отправя към багажника, откъдето сваля чанти. След това се прибира, а секунди по-късно се появява и соченият за крадец.

Мъжът, облечен в червено яке, се оправя към паркиран автомобил, той пресича пътя, но преди това вероятно забелязва нещо на земята - точно до автомобила, от който слезе Юлия Иванова. От кадрите се вижда, че мъжът се навежда и взима падналата вещ, за която се твърди, че е мобилен телефон. 

По думите на Юлия мъжът отрича да е взел телефона й, дори се заклел в децата си.

"Внимание, крадец! До сега не съм пуснала клипа, защото се надявах той да размисли и доброволно да ми го върне", написа жената. Тя вече е подала сигнал в полицията.

Лява ръка, десен джоб: Младо момче стана за срам ВИДЕО

Публикацията отприщи вълна от коментари, като потребителите на Фейсбук се съмняват мъжът да е задигнал телефона на Иванова.

"Аз лично видях, че се навежда и взима нещо, може и да е намерил някоя паричка. Защо мислите, че Ви е откраднал телефона. Ако това, което намира до колата, е вашият телефон и ако този е човек би следвало да ви го върне. Защо изключвате вероятността да сте си загубили телефона някъде другаде? Защо хвърляте обвинения върху лицето, което намира нещо до колата, мразите ли го?", написа Сергей Х. Юлия му отговори, като заяви, че не мрази съседа си.

"Както съм написала съседи са го видяли от терасите как държи телефона и го изключва, а и аз много добре си спомням кога за последно съм ползвала телефона. Най-гадното е, че живеем в един вход и ще се разминаваме ежедневно. Дали ще има смелост да ме погледне без угризения?", коментира Иванова.

Нели П. написа, че от камерата не се вижда какво вдига от земята човекът и се усъмни съседите да са видели как соченият за крадец е изключил мобилното устройство.

"С такива съседи, камера не ви трябва! От камерата НЕ се вижда какво вдига от земята човекът, а чудно те как са видели, че "изключва" телефона?! Ако сте убедена в правотата на думите си, покажете лицето на извършителя. Не е моя работа да вземам отношение, дали телефонът ви е откраднат и от кого, но щом вие сте сигурна и посочвате конкретен човек, направете до край! Така излиза междусъседска разправия, в която едната страна не може да се изкаже", написа още Нели.

"За мен това не е кражба - телефонът е намерен, но него оправдава!", коментира и Мирослав Н.

Вижте видео: