Много семейства у нас мечтаят за дете. Често двойките изпитват трудности от различен характер, за да сбъднат мечтата си. Не такава обаче е историята на Алекс.

Той е едва на няколко месеца, а майка му го изоставя дни след раждането. Сега за него се грижат бабата и дядото. Те имат финансови затруднения. Трудно успяват да осигурят всичко необходимо за един нов живот. Медик от пловдивска болница разказва историята на малкото бебе. Самата Илияна наскоро е станала майка, а случилото се с Алекс, не може да я остави равнодушна. Тя е помогнала с каквото може на семейството, което живее в Асеновград. Тя се надява и други добри хора да помогнат.

Ето какво написа Галина П. в призива си за помощ:

"Здравейте, приятели! Пиша Ви с молба за помощ!

Случайно ми попадна пост за бебе Алекс, което майка му е изоставила на няколко дневна възраст и за него се грижи баба му. Живеят в Асеновград. Издържат се само от заплатата на дядото на Алекс, която няма и 1000 лв. А как живее семейство с бебе с тези средства… Таня е напуснала работа, за да гледа внучето си.

Цяла нощ не спах. Една бучка ми застана в гърлото. Та, то е колкото сина ми. Не си представям живота без Любомир. Не зная как съм живяла без него… някак безмислено.

Сутринта станах, имах 3 пакета памперси, директно ги грабнах, отидох в магазина, купих мляко, пюрета, каши и няколко играчки. Магазинерката също помогна с памперси и прах за пране. Натоварихме колата и се свързах с бабата на Алекс - Таня, и отидохме до тях. Разтоварихме нещата и любезната дама ни покани у тях да видим Алекс. А там в кошарката едно малко сладко бебче спинкаше. Беше също толкова съвършен и невинен като Любомир. Застана ми отново онази бучка в гърлото, която не ми позволи да спя цяла нощ. Поговорихме си с баба му Таня, която се оказа страхотна и изключително добра жена. Каза ми - “Ох, сега имаме памперси и вече няма нужда да стои напикан, за да пестим!”. С такава любов и обич говореше, и гледаше Алекс. Той за нея е всичко.

Разменихме си профилите във Фейсбук и от тогава поддържаме контакт. Тя ме пита за съвети, помагам с каквото мога. Стана ни традиция в 4:00 сутринта да си казваме “Добро утро! Хапнахте ли?”, защото малките гладничета се оказа, че ядат по едно и също време.

Изпадам в подробности, просто защото приех тази история много лично.

Та пиша Ви с молба - нека на Коледа направим добрина, нека помогнем на Таня и бебе Алекс. Роден е на 7 септември. В момента тежи 5,500 и е 58см. Захранили са го и яде зеленчукови пюренца и каши, защото не са имали възможност да купуват мляко и са го пестили.

Най-вече имат нужда от:

•мляко (Фризолак ВОМ)

•пюрета

•каши

•козметика (Бочко)

•прах за пране (Тео бебе, Бочко)

Който иска може да изпрати и парички, да си имат за непредвидени ситуации. Самата Таня също има нужда от дрехи и обувки, тя е много фина и нежна дама (размер S, номер 38 и е крачето).

Ако желаете да помогнете може да се свържете с мен да Ви дам номера на Таня. Съжалявам, ако всичко написано е хаотично… емоция. Благодаря на всеки, който ще се отзове! Бъдете здрави Вие и Вашите семейства през Новата година!"