16-годишният младеж, самокатастрофирал край Бургас на 30 март следобед, е бил в нарушение и през 2021 г. „Водачът е санкциониран отново за управление на кола като неправоспособен. Автомобилът е бил собственост на негов роднина и веднага е прекратена регистрацията му”, заяви началникът сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, гл. инсп. Пламен Николов

„Лицето, което предоставя превозното средство, носи административна отговорност. Санкцията е между 100 лв. и 300 лв. и прекратяване на регистрацията от шест месеца до една година”, посочва той.

16-годишен самокатастрофира и избяга, изостави ранен

Според думите на гл. инсп. Николов за причиняване на средна телесна повреда, вследствие на нарушаване правилата за движение по непредпазливост, наказанието лишаване от свобода до три години.

Автомобилът, с който става катастрофата в събота, отново е на негов роднина. „Не е упражняван контрол над ключовете на автомобила, успял е да ги вземе”, обяснява главният полицейски инспектор пред Нова.

Водачът е самокатастрофирал, като е изгубил управление и се е блъснал в бетонен стълб вдясно по посоката на движение. „Неговият спътник е със счупена бедрена кост, а шофьорът е със счупена лакътна кост”, допълни той.

Припомняме, че 16-годишният избяга от мястото на инцидента, оставяйки в автомобила пострадалия пасажер. Случайно преминаващи по отсечката оказали помощ на изоставения младеж, който е без опасност за живота. Избягалият от мястото на катастрофата бил заловен от служителите на МВР, няколко часа по-късно, след като отишъл да потърси медицинска помощ в лечебно заведение в Бургас.