Факти за опит да бъде укрит Георги Семерджиев изнесе адвокатът на семейството на загиналата в катастрофата на бул. "Черни връх" Хариет Стефанович. Приятелят на бившата полицайка Симона Радева - Мирослав Якимов, който е полицай в 4-то РПУ не е снел данните на свидетел, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на катастрофата. Според адвокат Пламен Георгиев, показанията на Радева противоречат на доказателства по делото.

Неверни са твърденията пред съда на бившата полицайка Симона Радева, че ден по-късно е научила от медиите, че Семерджиев е причинил тежката катастрофа на 5 юли вечерта, твърди адвокат Пламен Димитров.

Симона Радева и Семерджиев се прегръщали и целували "приятелската"

Пламен Димитров, адвокат на семейството на Хариет Стефанович: "Тя каза, че не е знаела, че Георги Семерджиев е катастрофирал, което не е вярно, въпреки че не са дадени към този момент показанията на нейния приятел Мирослав Якимов. Същият е заявил в досъдебното производство, че след като става ПТП-то са били изпратени там. Той се приближава до автомобила, разпознава автомобила, че е на Семерджиев по черните джанти и звъннал на Симона Радева да ѝ каже: "Май Георги направи голяма беля".
В този момент с личния си автомобил Радева е пътувала към автомивката на Семерджиев и е минала покрай катастрофата. Пред съда твърди, че по молба на Семерджиев натоварила в колата си стълба, която закарала до кооперацията, в която той живее, но не знае за какво е била необходима тази стълба.

"Съдът ѝ показа снимки от охранителни камери как тя слага и държи стълбата подпряна на кооперацията, където живее Семерджиев.
На мястото на катастрофата са изпратени първо полицаи от 4-то районно, което се намира съвсем близо. Сред тях е и Мирослав Якимов, много близък приятел на Симона Радева. Оказва се, че на място имало свидетел, който е видял как Семержиев напуска мощния си автомобил след жестокия сблъсък.

Има несъответствие в показанията за катастрофата със Семерджиев

 "Отново в показанията на Мирослав Якимов, той твърди, че запазвайки местопроизшествието към тях се е приближил някакъв доста висок мъж с много дълга коса, който е заявил, че живее в близост и е видял през неговата тераса как тича в посока, там от другата страна има една фирма "Гимен". И странно е, че те не са му снели данните", разказва Пламен Димитров: 

На този етап не е ясно защо Якимов не е изпълнил задължението си да запише данните за самоличността на този свидетел и да го инструктира да изчака разследващите, пред които да разкаже какво е видял. Според свидетелските показания на военния прокурор Адарберт Кръстев и полицаи от СДВР пък пипали телефоните в автомобила на Семерджиев и така установили, че те са негови.

Пламен Димитров: "Кои са били тези полицаи, които са пипали телефоните в колата и веднага са разпознали, че това е Семерджиев. Значи и те са го познавали".
Дисциплинарните производства в МВР срещу полицаите, за които има данни, че са покровителствали Семерджиев продължават и още не е ясно дали ще бъдат наказани.