Улица в Пазарджик е прясно асфалтирана, дупките са запълнени и се предполага, че хората трябва да ръкопляскат и да се радват на придобивката си. Трябва, но... не се получи така. Защо? Ето какво написа Екатерина Иванова в социалните мрежи:

"Това е новият път (ул. Васил Левски). Хубав път стана... А това отстрани е училище Св. Климент Охридски. Още преди ремонта шофьорите сутрин караха по-бързо от нормалното за район с училище, но имаше спящи (полегнали) полицаи, които ги принуждаваха на намалят скоростта. Имаше....

Сега НЯМА!!!

Сега има "БАВНО" и червена пешеходна пътека от категория рисково място. Само че кой ни гарантира, че някой псевдошофьор, бързащ за работа сутрин (обикновено това е оправданието), няма да направи някоя беля??? Не че не се е случвало, нали?

Затова питам, Тодор Попов, много ли време и средства щеше да отнеме да се положат 2 полицая пред училището? И евентуално ще си струва ли спестеното и предполагам някое ново измислено от умно-красивите правило, ако утре поредния 'бързащ за работа' шофьор отнесе някое дете или средностатистически пешеходец, например. Защото в крайна сметка последствията от решенията и т.нар. закони на вас, УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ги понася малкият човек."

Пазарджиклийката дава и "някои статистики" по темата: "В Цалапица например преди години всяка седмица имаше катастрофи. Колите не спазваха ограничението и си мислиха, че като е прав пътят, може да се изживяват като Шумахер. После сложиха на няколко легнали полицаи и нещата приключиха. И още нещо. Колко от случаите на ударени от автомобил пешеходци, вкл. деца, са на пешеходна пътека?"

Постът на жената разгоря дискусия във Facebook. Част от хората сметнаха, че "угодия няма". Други решиха, че може да се планира светофар на улицата, а по закон на светофар не може да има спящ полицай. Повечето обаче са съгласни със съгражданката си, даже допълват картинката:

"И пешеходна пътека няма да има до месец (поради качествената боя)."

"Да не говорим и за "шахтите" или по-скоро дупките, които оставиха на няколко места по-надолу по улицата и не се виждат изобщо... така хубаво да минеш през тях да си потрошиш колата."

"Практиката показва, че ще бъдат сложени, когато, не дай си боже, стане нещо фатално!"

Продължаваме да следим случая.