Три по-сериозни катастрофи са станали в Бургаско през изминалото денонощие, при които за щастие няма сериозно пострадали хора.

На косъм от трагедия се разминава  инцидент, при който около 22.00 ч на пътя преди с. Зидарово лек автомобил „Рено Меган Сценик“, с бургаска регистрация, управляван от 47-годишен мъж от с. Зидарово, поради заспиване, губи контрол над автомобила и се блъска самостоятелно в крайпътно дърво.

С автомобила се превозвали и две момиченца - на 8 и 12 години, дъщери на водача. Тримата са откарани в УМБАЛ - Бургас, където са прегледани и момиченцата са освободени без наранявания, а баща им  е настанен за лечение с фрактура на ребрата.

Около 18.06 ч на 3 януари на кръстовището на бургаските улици „Транспортна“ и „Петко Задгорски“ лек автомобил „Хонда Джаз“, с бургаска регистрация, управлява от 33-годишна несебърлийка при извършване на ляв завой при разрешен зелен сигнал на светофарната уредба, отнема предимството и блъска пресичащия правомерно на зелен светофар 42-годишен пешеходец от Котел.

Куриозът идва, когато двамата участници в катастрофата са тествани за употреба на алкохол, тъй като тестът на пешеходеца отчел - 2,16 промила.

На косъм от инцидент! Пешеходка "прелетя" пред трамвай СНИМКИ


 След катастрофата 42-годишният мъж е откаран до УМБАЛ - Бургас, прегледан и освободен за домашно лечение, поради отказ от хоспитализация с диагноза „фрактура на дясната подбедрица“, без опасност за живота, пише "Флагман".

 

Млад мъж е в неизвестност от дни. Виждали ли сте го? СНИМКА

По-рано през вчерашния ден, около 09.17 ч в бургаския квартал „Лозово“, в района на паркинга на складова база „Лоз Сток“, лек автомобил „Хюндай I 10“, със софийска регистрация, управляван от 34-годишна бургазлийка при движение на заден ход блъска 47-годишен пешеходец от Бургас, който с фрактура на лявата лакътна става, е настанен за лечение в ортопедично отделение към УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.