Бащата на премазаните и убити деца при тежката катастрофа в каварненското село Белгун, разказа, че шофьорът, предизвикал фаталното ПТП с четири жертви, е негов роднина.

Той разбрал за случилото се, след като се прибрал от работа.

"Не мога да го преживея. Само ме докараха да ги разпозная. Целунах си двете деца и това бешe", разказа през сълзи покрусеният от мъка мъж.

По информация на кмета на селото - Благомир Станев, шофьорът на колата, която е причинила катастрофата, е в болница.

"Той е в тежко състояние. За него лошо не можем да кажем. И цигари не пуши, и алкохол не пие. Никога не е карал с превишена скорост", настоя кметът пред Нова тв.

Думите му бяха потвърдени и от местните жители. Те искат да бъдат поставени легнали полицаи на мястото на инцидента и да се сложат камери в района.

А Окръжната прокуратура в Добрич започна разследване на адската катастрофа, която отне живота на четирима – две деца – на 1 и на 12 години, майка им, както и мъж на 41 години от Белгун.

Как стана кървавата катастрофа в Каварненско?

Освен жертвите има и още двама ранени, включително третото дете на загиналата жена, което в тежко, но стабилно състояние.

Основната версия за трагедията е, че шофьорът е карал с превишена скорост. Очаква се днес на място да бъде направен втори оглед.

Полицията с официална информация за трагедията с 4 трупа в Добричко

Първи снимки от касапницата с 4 трупа! Майка и две деца сред жертвите

Касапница след гонка! Четири жертви, сред тях две деца!