Бензиноколонка изуми моторист в София. „Вълшебното“ съоръжение започва да начислява сума, само при взимането на пистолета, а гориво не е сипвано. За тази случка ви разказахме вчера.

Вълшебна бензиноколонка: Начислена сума има, но гориво - не ВИДЕО+СНИМКИ

На видео, което мъжът сподели в мрежата, се вижда как вдига пистолета, за да зареди бензин сам, а апаратът започва да отчита – без дори да е поставен в резервоара, като според него не е натиснат и спусъка. Така се начисляват 22 стотинки.

После той решава да зареди от другия тип гориво, но колонката отново започва да отчита – дори когато само държи пистолета. Сумата расте постепенно, като стига до близо 80 стотинки.

В крайна сметка мъжът плаща 77 стотинки, за които гориво не е получил.

От бензиностанция OMV изпратиха официална позиция за случая.

Ето какво казаха от компанията:

"Установен е технически проблем на колонката и своевременно са предприети действия за отстраняването му от сервизната фирма.

Предприети са и съответните мерки по отношение на служителите на обекта, които не са реагирали в съответствие с вътрешните процедури. Напомняне за правилата за действие при подобна ситуация е изпратено отново до всички OMV бензиностанции в страната.

OMV България поднася извинения за причинените неудобства. Взели сме всички мерки, за да избегнем подобни ситуации в бъдеще."