Няма покой за мъртвите.. няма покой и за живите им роднини след тази гледка.

Екипът на GlasNews.bg попадна на публикация в социалната мрежа във Фейсбук, чрез която потребител алармира за ужасяваща гледка на гробищата в Поморие. Преди ден, на изборите за 48-ото Народно събрание, Стоян Боев посетил гробищния парк в морския град.

"В дена на ВОТА на вашето внимание Гробищен парк Поморие!", написа Стоян в личния си акаунт и сподели снимки, които показват как няколко гроба са покрити с дървета.

Мъжът отбелязва, че това не са последствия от стихията, а следствието от лошото обслужване и безнаказани действия на територията на община Поморие. По думите му хора са решили да си набавят дървесина от гробищния парк, а след което са се изгаврили с паметта изгавриха с паметта на покойниците, поставяйки клони върху гробовете.

Треволяк и боклуци - гледката на варненските гробища СНИМКИ

"Някой решава че ще си набави дървесина, ще оскверни нечия памет.. И НЯМА КОЙ ДА ГО СПРЕ", пише още Стоян Боев.

В коментарите под поста Валентина Пеева пише: "Толкова ли нямат пари, че до дърветата на гробищата опряха? Страх от Бога нямате ли? Оставете хората да почиват в мир!".

"Много съм разочарована от това, което виждам на снимките. Не знам как нашите близки ще имат покой", коментира Бонка Момчилова.

Голяма част от гробищни паркове у нас са редовен обект на обир и вандализъм. Крадат се свещници, чупят се снимки на гробовете на покойници. Хората са на мнение, че поставянето на камери за видеонаблюдение в гробищата е добра идея - по-тази начин има вероятност виновниците да си получат заслуженото.

Вижте снимки от Поморие:

Докъде стигнахме! Пазарджиклийка призова хората да се сещат за починалите си близки