Бизнесменът Ивайло Пенов, който е собственик на заведение в в културния квартал на Пловдив Капана, е нападнал служителка на общинската фирма „Чистота”. Това твърдят хора, които са станали свидетели на случилото се.

„Миналата седмица в събота се случи. Ритна служителката, гонеше я по улицата. Гонеше и нейната надзорничка. Викнаха полиция. Същата история беше, тогава беше пиян”, разказа пред GlasNews.bg Лазар Бричков, който е собственик на заведение в района.

„Този човек през цялото време на пандемията работеше по време на пандемията необезпокоявано отвън”, каза още Бричков.

„При него нарушенията са системни. Очевидно лошото му отношение към всички хора в квартала е системно”, твърди Стан Корнев.  

Полицията в Пловдив издирва собственикът на заведението, който нападна продавач на чорапи в центъра на града.

Обектът е затворен вече втори ден. Стотици са хората, които в социалните мрежи изразяват съпричастност с нападнатото момче, а снощи десетки започнаха да купуват чорапи от него, след като го видяха в Капана. 

От 25 години момчето на име Митко продава чорапи в центъра на Пловдив. В четвъртък вечерта минава през една от улиците на Капана. Охранителна камера е запечатала срещата му със собственик на заведение от района – Ивайло Пенов. 

„С главата ме удари и човек от тук ми помогна и го дръпна. Аз също се дръпнах, но той пак се нахвърли”, казва Митко.

На видеото се вижда как Пенов пресреща момчето. Хвърля част от стоката на земята, а друга рита. Агресията продължава, като удря Митко по главата. На помощ първи се отзовава управител на заведение, пред което е станал скандала.

„След като видях, че му взима чорапите от ръката и ги хвърля и му удари една глава аз просто излязох, дръпнах го и човекът излезе и се прибра в заведението си просто. Аз въобще не очаквах, че ще се случи до там. Не съм предполагал, че ще тръгне да му посяга или нещо подобно”, твърди Васил Найденов, който е управител на заведението, пред което е станал инцидента.

Случаят събуди възмущението на гражданите, които призовават към бойкот на кафенето и настояват извършителят да понесе отговорност за действието си. 

„Това е недопустимо да се случва. Не и по този начин.”, казва Анна Стоянова.

 „Митко и на мравката път прави и не би наранил абсолютно никого”, споделя Валентин Котов.

Ние се опитахме да се свържем със собственика на обекта, но той не отговаря на позвъняванията ни. 

Митко все още не е склонен да прости на агресора.

„Искам да не работи повече тук и това е. Да не създава проблеми на другите хора.”, споделя продавачът на чорапи.

Пловдив отвърна на агресията с любов. При поява на Митко в Капана в петък вечерта десетки хора се наредиха на опашка, за да се си купят от чорапите, които продава и да го подкрепят.

Проверката на Районната прокуратура продължава. Разпитват се свидетели на грозната сцена, а соченият за виновник все още се издирва.

Пловдивчани бойкотират кафенето на бияча на Митко с чорапите ВИДЕО

Адвокатът, ударил Митко с чорапите, изчезна! Пловдивчани са пред заведението

Огромна подкрепа: Митко с чорапите продаде всичко за секунди ВИДЕО