Грозна ситуация се разигра вечерта на 27 май в Капана. Мъж, в който пловдивчани разпознават собственика на едно от заведенията - Ивайло Пенов, нападна Митко, от години продаващ чорапи из заведенията по Центъра, за да се изхранва.

Случаят събуди възмущението на гражданите, които призовават към бойкот на кафето и настояват за сезиране на службите на реда, за да може извършителят да понесе отговорност за действието си.

На видео от охранителни камери са вижда как Пенов пресреща Митко и не му дава да мине по улицата. Известно време му се кара, жестикулирайки, а след това отнема стоката му, хвърля част от нея на земята, а друга рита.

Агресията продължава, като удря с главата си Митко, който бяга. Посетители на Капана и служители го спират, а Пенов се оттегля. Впоследствие хората помагат на пострадалия да събере чорапите и той си тръгва. Не липсват обаче и пловдивчани, които невъзмутимо продължават да пият своето кафе.

Хората определят нападението за "мутренска постъпка" спрямо човек, който от години честно вади хляба си. В Митко те виждат един от най-добродушните и неконфликтни жители на Пловдив. За самия Ивайло Пенов е известно, че е адвокат, който отскоро е в града и е собственик на "Yellow dot".

Ивайло Пенов, яж чорапи!

Ето какво пише Валентин Котов:

Познавам Митко от няколко години и мога смело да заявя, че от него не съм видял нищо друго освен добро и сърдечно отношение. Умът ми не го побира как може да посегнеш на такава душа. НЕуважаемият адвокат жестоко греши ако си мисли, че може да дойде в нашия град и да напада един от хората, отговорни за неподрпавения чар и духовитост, които Пловдив притежава.
 
Считам, че като граждани на най-стария град в Европа и европейска столица на културата сме длъжни да отговорим подобаващо на тази мерзост, затова апелирам към вас да бойкотирате заведението Yellow dot на улица “Христо Дюкмеджиев”, чиито собственик е въпросният индивид, за когото ми е трудно да използвам нарицателното селянин, защото смятам, че това би било обидно за всички хора от село. Отправям молба да споделите за случката на всичките си приятели и познати и също да си закупите чорапки от Митко в знак на солидарност. Благодаря предварително на всеки отзовал се!
 
А в една от групите на Пловдив от организацията Ние гражданите определиха поведението на софийския адвокат като мутренско и категорично заявиха: Ние няма да стъпим в заведението!
 
"Тоя циркаджия с голата глава скочи да бие Митко, защото Митко продавал чорапи на клиенти на заведението му в Капана!
Митака е наш приятел, човек, който познаваме от 20 години, човек, който притежава добро сърце, огромна честност и морал.
Капана е култура, Капана е израз и олицетворение на новата вълна положителни и надраснали евтиното поведение хора, Капана е лицето на Пловдив, Капана е страст, емоция, любов, музика, арт….. Митко е част от Капана, част от всички нас, които желаем промяна и няма да търпим. Никога повече МУТРЕНСКО ПОВЕДЕНИЕ!!!
 
НИЕ НЯМА ДА СТЪПИМ В ЗАВЕДЕНИЕТО на този абсолютен идиот “Yellow Dot” и ще сезираме органите на реда, за да защитим честта на Митко, а този идиот да понесе отговорност за поведението си!"