Спирачките са изключително важна система в колата, но както всеки уред и те се амортизират и трябва да се поддържат, а това струва пари. Дали за да спести от накладки, дали по друга причина водач изненада останалите участници в движението с нарушение.

Машината е забелязана да преминава на червен сигнал на светофара, малко след като по пътното платно е преминал пешеходец.

Кадри от случката са споделени в социалната мрежа Facebook. А регистрацията на машината, която е с габровски номера, засилват шегите на гърба на водача. Все пак народният хумор твърди, че габровци са пословични със своята пестеливост.

На споделения запис се вижда как пешеходецът преминава, от забраната за движение остават няколко секунди, но шофьорът със сивичката кола решава да не спре и да премине.

Вижте кадрите:

Случката е от Габрово, а потребителите на социалната мрежа Facebook са възмутени от видяното. Габровци обаче отбелязват, че при въпросния светофар важат "особени" правила. Вижте:

"Камери и глоби до припадък. Иначе няма оправия", смята Валентин Т.

"На това място ако не тръгнеш веднага след пешеходеца, започват да ти бибиткат", пише Методи Д.

"На този светофар е така. Даже автобуса редовно си минава на червено и спира на спирката непосредствено след пешеходната", пише Светозар Я.

"То да беше само той", коментира Илия Т.

"Накладките станаха скъпи", отбелязва Лъчо И.